Alumínium ablakok
_

Aluprof

Alumínium ablakaink a modern építészet szükségleteinek és egyre szigorodó normáknak és előírásoknak.
Általában a 21. században az emberek inkább a nyitottabb terek felé orientálódnak és minél világosabb az a tér annál jobb. Ezért is fontos, hogy ablakaink a biztonság mellett a design

MB104 Passive

A MB-104 Passive hőhídmentes, legmagasabb kategóriájú hőszigetelést biztosító ablak- és ajtórendszer elemei a passzív építészet minden feltételének megfelelnek.

Az MB-104 Passive rendszer alapján panel ajtókat is lehet gyártani, amelyek sokféle esztétikai lehetőséget kínálnak, valamint a legkritikusabb felhasználóik elvárásainak is megfelelnek.

Az ablakok rendelkeznek a Passive House Institute Darmstadt hitelesítésével a MB-104 Passive SI valamint a MB-104 Passive Aero verziók esetében kiváló hőszigetelő tulajdonság: nyitható ablaknál az UW 0,53 W/(m2K)-tól illetve az ajtóknál az UD 0,53 W/(m2K) -tól az átlagot meghaladó záró- és szigetelőtulajdonságok nagy terjedelmű üvegezés akár 81 mm-ig a külső ajtók kaphatók üvegezett és panel változatokban is – tökéletes a modern ház bejárati ajtajának.

MB 45

Az MB-45 egy korszerű alumínium rendszer, amely hőszigetelést nem igénylő kültéri és beltéri építési beépítések kivitelezéséhez használható. pl. különböző típusú válaszfalak, ablakok, ajtók, ezen belül kézi illetve automatikusan működtethető tolóajtók, lengőajtók, szélfogók, vitrinek, pénztárfülkék, vitrinek és térkonstrukciók kivitelezésére alkalmas.

Az ablak profildarabok szerkezetének beépítési mélysége: 45 mm (tok), 54 mm (szárny), az ajtóké pedig: 45 mm és 45 mm. A tok és a szárny profildarab értékei kívülről – az ablak esetében – a bezárt állapotban egysíkú hatást keltenek, míg az ajtó esetében a szárny és a tok összesimuló felület hatását keltik. A profilok alakjának köszönhetően karcsú és ellenálló ablak illetve ajtó szerkezetek hozhatók létre.

MB-60

Az MB-60 szerkezetre alacsony U hőáteresztési együttható jellemző. A profilok az ablakok esetében a 2.1. anyagcsoport, ajtók esetében pedig a 2.2 anyagcsoport hőszigetelési követelményeinek felel meg a DIN 4108 norma szerint. A rendszerben profilírozott, 24 mm (ablakok) és 14 mm (ajtók) széles, üvegszálakkal erősített, poliamid, „omega” alakú hőhídmegszakító rétegeket alkalmaztak.

A hőhídmegszakítók alakja, a lapos megszakítókhoz képest, növeli a profilok merevségét és segíti a profildarabok vízkivezetését, minden környezeti feltétel mellett biztosítva ezáltal a megfelelő hőszigetelést. A HPVC – ből készült küszöb és az EPDM tömítések biztosítják az ajtó szárnyak megfelelő hőszigetelését illetve a hézagmentességet a és a levegővel szemben.

MB-70

Az MB-70szerkezetre alacsony Uf hőáteresztési együttható jellemző. Ennek nagy jelentősége van a növekvő energiatakarékossági és környezetvédelmi követelmények idejében. A profilok az ablakok esetében az 1. anyagcsoport, ajtók esetében pedig a 2.1. anyagcsoport hőszigetelési követelményinek felel meg a DIN 4108 norma szerinti. A rendszerben profilírozott, 34 mm (ablakok) és 24 mm (ajtók) széles, üvegszálakkal erősített, poliamid, „omega” alakú hőhídmegszakító rétegeket alkalmaztak. 

A hőhídmegszakítók alakja, a lapos megszakítókhoz képest, növelik a profilok merevségét és segíti a profildarabok vízkivezetését, minden környezeti tényező esetében biztosítva ezáltal a megfelelő hőszigetelést. Az ablakokban alkalmazott hőhídmegszakító rétegek kiegészítő szigeteléssel rendelkeznek a profildarabok érintkezési pontjában, illetve kiugrókkal, amelyek a külső és a belső alumínium profildarabok között három részre osztják a kamrát.

MB-86

Az MB-86 az első alumínium ajtó- és ablakrendszer a világon, mely aerogélt használ – ez egy kiváló hőszigetelő anyag. A profilok nagyfokú ellenállóképessége az MB-86 rendszer további előnye, ami nagy méretű és nehéz súlyú szerkezetek gyártását is lehetővé teszi. Kaphatók az MB-86US-n alapuló, rejtett szárnyú ablakok is.